Acasă » pentru si despre copii » Mango in alimentatia bebelusului

Mango in alimentatia bebelusului

Imagine

Mango se recomanda a fi introdus in alimentatia bebelusului intre 6-8 luni sau dupa 8 luni.

Fructele de mango sunt foarte delicioase si abunda in beta-caroten, mai mult decat orice alt fruct, si contine vitaminele A, C, K si D,  mineralele: potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, si o mica cantitate de  mangan, cupru si zinc,  ajutand la intarirea sistemului imunitar. De asemenea are efect antiviral si ajuta la digestia alimentelor grase usurand absorbtia proteinelor si lipidelor.

Ca si papaya, mango face parte din categoria fructelor tropicale cu riscuri alergenice nu foarte ridicate. Riscul alergenic in cazul fructului de mango se afla nivelul cojii fructului si mai putin la nivelul pulpei. Din acest motiv este necesar sa cureti foarte bine coaja atunci cand il oferi bebelusului.

Se aleg fructele de mango grase, cu aspect proaspat, miros placut si o coaja neteda, nedeteriorata. Ar trebui sa aiba un diametru de cel putin 12,5cm,  cu cat mai putine pete negre, deoarece acestea vor afecta si pulpa, cand fructul este foarte copt.

Fructele de mango coapte sunt galbui-portocalii sau rosii si moi cand le pipaiti. Se pot cumpara tari si partial verzi, lasandu-le sa se coaca acasa, dar nu complet verzi, deoarece s-ar putea sa nu se coaca.

! Coaja de mango contine o substanta care ar putea provoca dermatita de contact in cazul persoanelor sensibile. Curata coaja foarte bine, evita contactul cu pielea, iar dupa introducerea fructului in alimentatia bebelusului fii atenta la orice iritatii care ar putea sa apara.

 

Se recomanda ca fructele in general sa fie introduse la masa (gustarea) de la ora 10, inaintea laptelui.

Mango se asociaza foarte bine cu alte fructe precum: bananele, avocado, marul, piersicile, nectarinele, caisele, afinele.

Info:

http://herlife.ro

http://clubulbebelusilor.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s